ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΤΩΝΗΣ

Η ενασχόληση μου με τις πολεμικές τέχνες!                                                                                  

Ξεκίνησα σε ηλικία μόλις 8 ετών.Η πρώτη μου ενασχόληση ήταν με το Καράτε και συγκεκριμένα με το Kyokushin Karate, αλλά στη συνέχεια με κέρδισε το Kick boxing. Σε ηλικία δώδεκα ετών κάνω την πρώτη μου εγγραφή και έκτοτε ακολούθησαν αγώνες, πρωταθλητισμός, και πολλά σεμινάρια και προπονήσεις με μεγάλα ονόματα μέχρι και σήμερα. Η αγάπη μου όμως και το μεράκι θα έλεγα στο να εξελίσομαι σαν αθλήτης και σαν εκπαιδευτής με ώθησε στο να μπω στον χώρο των μικτών πολέμικων τεχνών (ΜΜΑ).Τελικά η τέχνη αυτή ήταν τόσο μαγική με συνέπεια να ασχολήθω εξ'ολοκλήρου μόνο με αυτό! 

Στη συνέχεια   "αγωνιζόμενος  στο οκτάγωνο κλουβί (cage) συνειδητοποίησα  το πόσο σημαντικό  κομμάτι  είναι  να γνωρίζεις την   «πάλη μάχη υποταγής» δηλαδή                                                    (Brazilian jiu jitsu και Grappling)  

Έτσι  λοιπόν ξεκίνησα να εκπαιδεύομαι πια και σε αυτό το κομμάτι , πηγαίνοντας σε διάφορες σχολές ώστε να διδαχτώ και αυτό το σύστημα. Όμως όπως προανέφερα και πιο πάνω έχω το ‘μικρόβιο’ να μαθαίνω από τους καλύτερους του είδους, και σε ποιον άλλον θα μπορούσα να απευθυνθώ…. Μα φυσικά στον καλύτερο  Grappler  του κόσμου τον δάσκαλο μου μέχρι και σήμερα τον ANDRE GALVAO, νομίζω  δεν  χρειάζονται  περισσότερες συστάσεις  γι αυτόν  τον  άνθρωπο  ένα  πάτημα  του  ονόματος  του στο  διαδίκτυο  είναι αρκετό….

 Δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο έμαθα την πραγματική τέχνη του Μπραζίλιαν Ζίου ζίτσου και όχι μόνο, Το πιο σημαντικό μάθημα που πήρα από τον δάσκαλό μου είναι στο να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος κάθε μέρα. 

Έτσι λοιπόν κατάφερα μία πολύ δυνατή συνεργασία για το χώρο μας, Όσο κι αν φαινόταν απίθανο για κάποιους άλλους....

Με το σύνολο των εμπειριών που έχω κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερα να δημιουργησω την Botonis elite team με αθλητές όπως ο

Ιωάννης Μποτώνης 

Zauri Maisuratze (the monster) 

Ελένη Μυτιληνακη (the only one)

Γιώργος Σετελιδης 

Goga Gelashvili 

Και φυσικά την πιο ισχυρή ομάδα σε ηλικίες 8 έως 12 ετών!!

 Όμως το πιο σημαντικό απ'όλα είναι που έχω καταφέρει να (βάλω) στις πολεμικές τέχνες όλες τις ηλικίες δηλαδή από 3 ετών έως 70 ετών, και φυσικά οι εγκαταστάσεις της Ακαδημίας μας όπου σίγουρα είναι στο τοπ 10 στην Ευρώπη!!

ioannis botonis

ioannis botonis